Лека съблазън с вкус и ухание на море.

Съставки

  • 1 бр. Краставица
  • 250 г Пушена сьомга
  • 1 бр. Зелена салата
  • 1 ч.л. Балсамов оцет
  • 30 г Каперси
  • 60 мл Зехтин
  • 25 мл Лимонов сок
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Всички съставки за дресинга (каперси, зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус) се смесват.
  • 2. Зелената салата се накъсва в една малка купичка и се поставя в средата на чинията.
  • 3. След това тгоре се добавят резените от краставица и сьомга.
  • 4. Най-отгоре се поръсва със ситно нарязано листенце маруля.
  • 5. Салатата се залива с приготвения дресинг и с балсамовия оцет.