Лека съблазън с вкус и ухание на море.
Съставки
- 1 бр. Краставица
- 250 г Пушена сьомга
- 1 бр. Зелена салата
- 1 ч.л. Балсамов оцет
- 30 г Каперси
- 60 мл Зехтин
- 25 мл Лимонов сок
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Всички съставки за дресинга (каперси, зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус) се смесват.
- 2. Зелената салата се накъсва в една малка купичка и се поставя в средата на чинията.
- 3. След това тгоре се добавят резените от краставица и сьомга.
- 4. Най-отгоре се поръсва със ситно нарязано листенце маруля.
- 5. Салатата се залива с приготвения дресинг и с балсамовия оцет.