Тази салата е едно здравословно предложение за дните, в които имаме нужда от по-лека храна и малко детокс.
Дресингът се приготвя от:
1 с.л. тахан
5 с.л. вода
1 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. чесън на прах
Съставки
- 1 с.л. Соев сос
- 1 ч.л. Сусам
- 1 с.л. Зехтин
- 1/2 бр. Авокадо
- 1 бр. Краставица
- 100 г Рукола
- 100 г Тофу
- 1/4 ч.ч. Нахут
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете сиренето тофу на квадратчета, колкото една хапка. Сложете ги в незалепващ тиган и запечете за 3-5 минути на средна температура, докато леко покафенеят.
- 2. Добавете соевия сос и продължете да готвите (2 мин), докато се карамелизират. Разбъркайте, за да се сготвят развномерно от всички страни.
- 3. За дресинга - смесете всички съставки в блендер и пасирайте.
- 4. За салатата ви е нужна голяма плоска чиния. Отдолу поставете руколата, върху нея краставицата, нарязана на кръгчета, парченца авокадо, след което сготвеното тофу. Отстрани изсипете нахута от консерва.
- 5. Залейте с 3-4 с.л. от дресинга. Поръсете със сусамови семенца.