Поднасяме ви този прекрасен есенен плод под формата на красива салата с контрастни цветове – радост за очите и небцето.

Съставки

  • 2 шепи Смлени орехи
  • 150 г Бейби спанак
  • 200 г Печена тиква
  • 3 с.л. Зехтин
  • 2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете, почистете и нарежете тиквата на кубчета. Изпечете я във фурната до готовност. На различните видове тиква им е нужно различно време, така че пробвайте - трябва да омекне.
  • 2. Измийте бейби спанака. Може да използвате и обикновен, но тогава ще трябва да го нарежете.
  • 3. Смесете в купа спанака, тиквата и натрошените на по-едро орехи. Овкусете със зехтин и сол, и по желание с балсамико.