Поднасяме ви този прекрасен есенен плод под формата на красива салата с контрастни цветове – радост за очите и небцето.
Съставки
- 2 шепи Смлени орехи
- 150 г Бейби спанак
- 200 г Печена тиква
- 3 с.л. Зехтин
- 2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Обелете, почистете и нарежете тиквата на кубчета. Изпечете я във фурната до готовност. На различните видове тиква им е нужно различно време, така че пробвайте - трябва да омекне.
- 2. Измийте бейби спанака. Може да използвате и обикновен, но тогава ще трябва да го нарежете.
- 3. Смесете в купа спанака, тиквата и натрошените на по-едро орехи. Овкусете със зехтин и сол, и по желание с балсамико.