Най-вкусните плодове са през лятото - праскови, кайсии, череши, диня и... пъпеш! Е, пъпешът не е само плод, който можем да хапваме като десерт, в междинните хранения или под формата на смутита. Имаме едно по-различно предложение за вас - пъпеш в комбинация с горгонзола и прошуто за една чудесна салата, която е свежа, хранителна, леко екзотична и подходяща за всяко време на деня.

Съставки

  • 400 г Пъпеш
  • 100 г Рукола
  • 120 г Сирене Горгонзола
  • 100 г Прошуто
  • 80 г Орехи

Начин на приготвяне

  • 1. Изберете добре узрял и сладък пъпеш. В случай, че искате да вземете салатата за консумация в офиса, го обелете от корите, но ако искате да поглезите себе си или пък гостите и любимите си с интересна аранжировка, то изберете по-малък по размер плод, за да можете да оставите резените цели. 
  • 2. За една порция са ви необходими около 50 грама рукола. Измийте я и добре, изчакайте да се отцеди от водата и я сложете в чиния. Върху нея наредете резените пъпеш. 
  • 3. Нарежете 60 грама от сиренето Горгонзола на малки парченца и ги разпръснете равномерно в чинията. Добавете и прошутото, като също го накъсате на парченца, но внимавайте да не бъдат прекалено дребни.
  • 4. Натрошете орехите и поръсете салатата с тях. Можете да хапвате салатата така, а можете и да си направите вкусен дресинг от мед и сок от лимон. Консумирайте с удоволствие в компанията на чаша любимо (без)алкохолно питие и на любим човек.