Поднасяме на вниманието ви една превъзходна салата, подходяща за следобедно парти, диетична вечеря с чаша вино в ръка или пълнеж за свеж сандвич...от вас зависи как ще сервирате духа на Италия!
Съставки
- 1 ч.л. Морска сол
- 4 ч.ч. Рукола
- 100 г Прошуто
- 100 г Пармезан
- 2 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Балсамов оцет
- 3 бр. Сини сливи
Начин на приготвяне
- 1. В голяма купа се смесват накъсаните или нарязани с ножица листенца рукола, лентички прошуто и резенчетата сини сливи.
- 2. Поръсват се със сол и се разбърква. Приготвя се дресинг от зехтина и оцета и се залива салатата.
- 3. Сиренето Пармезан се настъргва на големи тънки стружки.
- 4. Сервира се с декорация от ядливи цветове, ние използвахме цветове от рукола. При желание може да се добавят кедрови или орехови ядки, стафиди или сушени череши.