Това руло е лесно, доста икономично и в същото време много вкусно! Напомня на руло Стефани, но е по-модерна негова версия и по-впечатляваща.

Съставки

  • 1 глава Кромид лук
  • 2 скилидки Чесън
  • 4 стръка Розмарин
  • 1 шепа Грах от консерва
  • 500 г Кайма от свинско месо
  • 375 г Бутер тесто
  • 2 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете моркова, картофа и лука на малки кубчета. Накълцайте и чесъна. Сложете 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и оставете да загрее на слаба температура. 
  • 2. Прибавете зеленчуците и запържете за 2 - 3 минути или докато леко омекнат. Добавете и граха.Дръжте на котлона за 5 минути и свалете. Оставете сместа да изстине.
  • 3. Сложете каймата (изберете сами какво месо желаете и помолете в магазина да ви го смелят пред вас) в купа, добавете запържените зеленчуци, нарязаните на ситно листенца пресен розмарин, половината яйце и хималайската сол на вкус. Смесете добре.
  • 4. Разточете бутер тестото на тънко, върху набрашнен плот. Поставете тестото с дългата страна към вас и поставете по дължина омесената със зеленчуци кайма. Оформете я на гладко и дълго руло. 
  • 5. Прехвърлете рулото в тава, застлана с хартия за печене. Намажете го  отгоре с останалото яйце.
  • 6. Печете около 50 минути в предварително загрята на 175 - 180 градуса фурна. Извадете и поставете върху метална решетка да изстине.