Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

 

Съставки

  • 500 г Брашно
  • 200 мл Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 1-2 бр. Лимон
  • 1-2 бр. Домат
  • 3 бр. Картофи
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Целина
  • 1 глава Лук
  • 200 г Филе от сьомга
  • 200 г Бяла риба
  • 10 г Бакпулвер
  • 1 ч.л. Сол
  • 1 ч.л. Захар
  • 80 мл Олио

Начин на приготвяне

  • 1.
    Обелете морковите, картофите, целината и лука.
    Нарежете ги на ситно.
  • 2. Задушете ги в тиган с олио.
  • 3. Рибата сварете на пара, след това я накъсайте.
  • 4. Картофите пуснете във водата от рибата да се варят. Ароматизирайте с дафинов лист.
  • 5. Добавете запържените зеленчуци.
  • 6. Оставете да поври до сваряването на картофите. Ако е нужно добавете още топла вода.
  • 7. Прибавете рибата в тенджерата. Подправете със сол и черен пипер.
  • 8. Направете застройка с кисело мляко и яйце. Добавете я постепенно в супата.
  • 9. Накрая поръсете с наситнен магданоз и лимонов сок.
  • 10.
    След това прибавете постепенно олиото и малко топла вода, добавете яйцето. Омесете до получаването на хубаво хлебно тесто.
  • 11. Откъснете малки топчета от тестото и разточете всяко на тънко. 
  • 12. Изпечете ги в намазнен грил тиган като печете по 1-2 минути от всяка страна.
  • 13.
    Сервирайте супата с топлите пърленки.