Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 500 г Брашно
- 200 мл Прясно мляко
- 2 бр. Яйца
- 1-2 бр. Лимон
- 1-2 бр. Домат
- 3 бр. Картофи
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Целина
- 1 глава Лук
- 200 г Филе от сьомга
- 200 г Бяла риба
- 10 г Бакпулвер
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Захар
- 80 мл Олио
Начин на приготвяне
- 1. Обелете морковите, картофите, целината и лука.Нарежете ги на ситно.
- 2. Задушете ги в тиган с олио.
- 3. Рибата сварете на пара, след това я накъсайте.
- 4. Картофите пуснете във водата от рибата да се варят. Ароматизирайте с дафинов лист.
- 5. Добавете запържените зеленчуци.
- 6. Оставете да поври до сваряването на картофите. Ако е нужно добавете още топла вода.
- 7. Прибавете рибата в тенджерата. Подправете със сол и черен пипер.
- 8. Направете застройка с кисело мляко и яйце. Добавете я постепенно в супата.
- 9. Накрая поръсете с наситнен магданоз и лимонов сок.
- 10. След това прибавете постепенно олиото и малко топла вода, добавете яйцето. Омесете до получаването на хубаво хлебно тесто.
- 11. Откъснете малки топчета от тестото и разточете всяко на тънко.
- 12. Изпечете ги в намазнен грил тиган като печете по 1-2 минути от всяка страна.
- 13. Сервирайте супата с топлите пърленки.