Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 100 мл Бяло вино
- 3 бр. Зелени чушки
- 3 бр. Сладки червени чушки
- 1 връзка Пресен лук
- 1 връзка Пресен чесън
- 80 г Бекон
- 400 г Пилешки гърди
- 3 с.л. Соев сос
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
- 2. Овкусете ги със сол и черен пипер.
- 3. Увийте ги в слайсове бекон и ги нанижете на шишчета.
- 4. Изпечете ги на грил тиган.
- 5. Нарежете пресния чесън и пресния лук.
- 6. Запържете ги в тиган с малко олио. Овкусете със сол и черен пипер.
- 7. Добавете виното и когато то поизври добавете соевия сос и чушките.
- 8. Чушките трябва да останат хрупкави.
- 9. Сервирайте пилешкото с гарнитурата от чушки.