Вкусна рецепта, предоставена от мама Мая Димитрова и Марина Василева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 100 мл Бяло вино
  • 3 бр. Зелени чушки
  • 3 бр. Сладки червени чушки
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 връзка Пресен чесън
  • 80 г Бекон
  • 400 г Пилешки гърди
  • 3 с.л. Соев сос

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете пилешкото на кубчета.
  • 2. Овкусете ги със сол и черен пипер.
  • 3. Увийте ги в слайсове бекон и ги нанижете на шишчета.
  • 4. Изпечете ги на грил тиган.
  • 5. Нарежете пресния чесън и пресния лук.
  • 6. Запържете ги в тиган с малко олио. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 7. Добавете виното и когато то поизври добавете соевия сос и чушките.
  • 8. Чушките трябва да останат хрупкави.
  • 9. Сервирайте пилешкото с гарнитурата от чушки.