Хрупкави отвън и сочни отвътре – това е вероятно най-голямото изискване, което имаме към пилешките филенца, които ни поднасят в ресторанта. У дома обаче почти никога не се получават така, а и това, че трябва да ги пържим, изобщо не ни допада. Приготвени на фурна, те остават крехки отвътре, но успяват да получат така желаната златиста и хрупаща в устата коричка. Поднасяме ви изпитана рецепта.

Съставки

  • 500 г Пилешко филе
  • 2 щипки Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 4 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Соев сос
  • 1 бр. Белтък
  • 6 с.л. Корнфлейкс
  • 2 с.л. Галета
  • 1 с.л. Сусам
  • 1/2 с.л. Червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете филетата на по-малки парчета, за да оформите удобни малки хапки. Мариновайте ги в 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, сол, черен пипер и белтъка. Оставете да престоят в хладилника около час - колкото повече, толкова по-добре.
  • 2. Извадете ги от хладилника и оваляйте в панировката всяко от филенцата. А панировката направете от натрошения корнфлейкс, сусама, галетата и червения пипер. 
  • 3. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене и поръсете със зехтин. Сложете във фурна, загрята на 220 градуса и печете 20-25 минути до готовност.