Сосът от тази рецепта е подходящ както за пиле, така и за свинско и говеждо месо. Ако веднъж го приготвите, със сигурност ще ви стане любим. Приготвя се лесно, а съставките са налични във всяка кухня.
Когато варите кафето за соса, внимавайте да не стане прекалено силно. В противен случай вкусът и ароматът му ще доминират над останалите съставки.
Съставки
- 1 ч.ч. Доматен сос
- 1/2 ч.ч. Захар
- 1/2 ч.ч. Ябълков оцет
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 8 бр. Пилешки бутчета
- 1 ч.ч. Кафе
Начин на приготвяне
- 1. В голяма тенджера смесете свареното кафе, доматения сос, захарта, оцета и черния пипер. Сложете на котлон на средна температура и оставете да кипне. Намалете топлината и оставете да къкри с отворен капак. Нека се готви около 30 минути, докато се сгъсти. От време на време разбърквайте.
- 2. Намажете пилешките бутчета с четка.
- 3. Изпечете бутчетата във фурна или на барбекю.