Сосът от тази рецепта е подходящ както за пиле, така и за свинско и говеждо месо. Ако веднъж го приготвите, със сигурност ще ви стане любим. Приготвя се лесно, а съставките са налични във всяка кухня. 


Когато варите кафето за соса, внимавайте да не стане прекалено силно. В противен случай вкусът и ароматът му ще доминират над останалите съставки. 

 

Съставки

  • 1 ч.ч. Доматен сос
  • 1/2 ч.ч. Захар
  • 1/2 ч.ч. Ябълков оцет
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 8 бр. Пилешки бутчета
  • 1 ч.ч. Кафе

Начин на приготвяне

  • 1. В голяма тенджера смесете свареното кафе, доматения сос, захарта, оцета и черния пипер. Сложете на котлон на средна температура и оставете да кипне. Намалете топлината и оставете да къкри с отворен капак. Нека се готви около 30 минути, докато се сгъсти. От време на време разбърквайте. 
  • 2. Намажете пилешките бутчета с четка. 
  • 3. Изпечете бутчетата във фурна или на барбекю.