Тази пилешка супа се поръсва обилно с магданоз преди да се сервира.

Съставки

  • 60 г Кашу
  • 200 г Готово пилешко
  • 60 г Зелен фасул
  • 1 бр. Морков
  • 1 л Пилешки бульон
  • 2 щипки Черен пипер
  • 1 стрък Целина
  • 1 глава Лук
  • 2 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Магданоз
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 2 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Зехтинът се загрява в голяма тенджера и в нея се запържва лукът и целината, докато омекнат.
  • 2. Сипете брашното и пипера и бъркайте 2 минути.
  • 3. Бульонът се налива и се разбърква от време на време, докато заври.
  • 4. В тенджерата се слагат морковът, фасулът и картофите, огънят се намалява, похлупва се и се оставя на тих огън 15 минути.
  • 5. Добавя се вареното пилешко месо, кашуто, солта и малко пипер, след което се вари на тих огън 10 минути.
  • 6. Супата се сервира обилно поръсена с магданоз.