Тази пилешка супа се поръсва обилно с магданоз преди да се сервира.
Съставки
- 60 г Кашу
- 200 г Готово пилешко
- 60 г Зелен фасул
- 1 бр. Морков
- 1 л Пилешки бульон
- 2 щипки Черен пипер
- 1 стрък Целина
- 1 глава Лук
- 2 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Магданоз
- 1/4 ч.л. Сол
- 2 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Зехтинът се загрява в голяма тенджера и в нея се запържва лукът и целината, докато омекнат.
- 2. Сипете брашното и пипера и бъркайте 2 минути.
- 3. Бульонът се налива и се разбърква от време на време, докато заври.
- 4. В тенджерата се слагат морковът, фасулът и картофите, огънят се намалява, похлупва се и се оставя на тих огън 15 минути.
- 5. Добавя се вареното пилешко месо, кашуто, солта и малко пипер, след което се вари на тих огън 10 минути.
- 6. Супата се сервира обилно поръсена с магданоз.