Тази крем супа е пикантна и ароматна. Дължи се на чесъна, който по рецепта е 2 с.л. на прах. Със скилидки може да намалите количеството, защото вкусът ще е още по-интензивен.
Пилето може да нарежете на дребно или дори да го настържете на ренде. Следващият път, когато варите месото, просто отделете от гърдите в кутийка и запазете в хладилника.
Допълнително подправете с магданоз, чесън, лук, лимонови кори и червен пипер.
Съставки
- 2 с.л. Краве масло
- 1 бр. Пилешки гърди
- 150 г Крем сирене
- 2 с.л. Чесън на прах
- 450 мл Пилешки бульон
- 1/2 ч.ч. Квасена сметана
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Разтопете маслото в тенджера на среден огън.
- 2. Нарежете пилешките гърди на ситно. Добавете ги в тигана.
- 3. Когато пилето започва да се затопля, добавете крем сиренето и чесъна на прах.
- 4. Разбъркайте, докато всичко се смеси.
- 5. След като крем сиренето се разтопи, сипете пилешки бульон и сметаната.
- 6. Оставете да кипне. След това намалете температурата на котлона и оставете да къкри 3-4 минути.
- 7. Добавете сол на вкус и сервирайте.