Тази крем супа е пикантна и ароматна. Дължи се на чесъна, който по рецепта е 2 с.л. на прах. Със скилидки може да намалите количеството, защото вкусът ще е още по-интензивен. 

Пилето може да нарежете на дребно или дори да го настържете на ренде. Следващият път, когато варите месото, просто отделете от гърдите в кутийка и запазете в хладилника. 


Допълнително подправете с магданоз, чесън, лук, лимонови кори и червен пипер.

Съставки

  • 2 с.л. Краве масло
  • 1 бр. Пилешки гърди
  • 150 г Крем сирене
  • 2 с.л. Чесън на прах
  • 450 мл Пилешки бульон
  • 1/2 ч.ч. Квасена сметана
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Разтопете маслото в тенджера на среден огън.
  • 2. Нарежете пилешките гърди на ситно. Добавете ги в тигана. 
  • 3. Когато пилето започва да се затопля, добавете крем сиренето и чесъна на прах. 
  • 4. Разбъркайте, докато всичко се смеси. 
  • 5. След като крем сиренето се разтопи, сипете пилешки бульон и сметаната. 
  • 6. Оставете да кипне. След това намалете температурата на котлона и оставете да къкри 3-4 минути.
  • 7. Добавете сол на вкус и сервирайте.