Тази рецепта е в типичния за Джейми Оливър стил - бърза и лесна. Въпреки това е богата на аромати и вкусове, защото включва любими съставки. Пилешкото месо е ароматизирано с розмарин, а вкусът - обогатен с пармезан.
Съставки
- 200 г Спанак
- 150 г Гъби
- 4 бр. Бекон
- 20 г Сирене Пармезан
- 3 стръка Розмарин
- 400 г Пилешки гърди
- 500 г Полента
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Пригответе полентата, както е указано на етикета. Готовата смес разстелете в тавичка и оставете в хладилника за 15 минути. Изстиналата полента нарежете на ленти. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин. Поставете в оребрен тиган и оставете леко да се запекат от двете страни.
- 2. Пилешките гърди овкусете със сол и черен пипер. Поръсете ги с пармезан. поставете клончетата пресен розмарин. Увийте месото с подправките в хартия за печене. Леко начукайте с точилката, така че подправките да влязат в месото.
- 3. Сложете пилето в оребрен тиган и оставете да се запече за 3-4 минути. Обърнете от другата страна. Поставете бекона и гъбите отгоре. Гответе, докато месото стане златисто.
- 4. Готовото пилешко месо нарежете на хапки. Добавете бекона и гъбите.