Поднасят се по 3-4 топки на порция, полети със сладко-кисел  или млечно-чеснов сос, гарнирани с парченца лайм и свежа салата.

Съставки

  • 300 г Ориз
  • 250 г Картофи
  • 2 консерви Риба тон
  • 2 бр. Яйца
  • 50 мл Сусамово масло
  • 100 г Сусам
  • 1/2 връзка Кориандър
  • 1 бр. Лайм
  • 3 скилидки Чесън
  • 1/3 връзка Лук
  • 2 бр. Люти чушлета
  • 1 с.л. Настърган джинджифил

Начин на приготвяне

  • 1. Оризът и картофите се сваряват поотделно в подсолена вода почти до разваряване. И двата продукта се отцеждат и се охлаждат. Картофите се намачкват с вилица.
  • 2. Обеленият джинджифил, чесънът и лютата чушка се смилат в блендер.
  • 3. Добавят се кориандърът, сусамовото олио и сокът и кората на лайма.
  • 4. Оризът и картофите се поставят в голяма купа и се добавя и ароматната смес от блендера.
  • 5. Отцедената и натрошена на дребни парченца риба, ситно нарязаният лук и яйцата. Овкусява се с черен пипер и се разбърква много добре.
  • 6. С влажни ръце от сместа се оформят топки, всяка от която се овалва в сусам. Подреждат се в плато.
  • 7. Оризовите топки се изпържват в сгорещената мазнина до златисто.
  • 8. Готовите кюфтенца се изважда върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.