Едно приятно и, в същото време, здравословно предложение, което особено много ще допадне на вегетарианци и вегани - постна пица с гъби, лук и царевица.
Съставки
- 1 стрък Риган
- 1 с.л. Зехтин
- 3 с.л. Доматен сос
- 5 резена Бекон
- 1 глава Лук
- 6-7 бр. Гъби
- 5 г Мая
- 15 мл Зехтин
- 1 щипка Сол
- 200 мл Вода
- 400 г Брашно
- 2-3 стръка Босилек
- 200 г Кашкавал
Начин на приготвяне
- 1. Зехтинът и доматеният сос се смесват. Прибавят се подправките: черен пипер, босилек, риган и сол на вкус.
- 2. Сместа се намазва равномерно върху тестото. Беконът се нарязва на жулиени и се нарежда върху пицата.
- 3. Гъбите, нарязани на филийки, също се подреждат върху тестото.
- 4. Пицата се гарнира допълнително с маслини и чери доматчета по желание и се поръсва с настърган кашкавал.
- 5. Пече се в предварително загрята фурна на 200о С за около 25 минути.