Едно приятно и, в същото време, здравословно предложение, което особено много ще допадне на вегетарианци и вегани - постна пица с гъби, лук и царевица.

Съставки

  • 1 стрък Риган
  • 1 с.л. Зехтин
  • 3 с.л. Доматен сос
  • 5 резена Бекон
  • 1 глава Лук
  • 6-7 бр. Гъби
  • 5 г Мая
  • 15 мл Зехтин
  • 1 щипка Сол
  • 200 мл Вода
  • 400 г Брашно
  • 2-3 стръка Босилек
  • 200 г Кашкавал

Начин на приготвяне

  • 1. Зехтинът и доматеният сос се смесват. Прибавят се подправките: черен пипер, босилек, риган и сол на вкус.
  • 2. Сместа се намазва равномерно върху тестото. Беконът се нарязва на жулиени и се нарежда върху пицата.
  • 3. Гъбите, нарязани на филийки, също се подреждат върху тестото.
  • 4. Пицата се гарнира допълнително с маслини и чери доматчета по желание и се поръсва с настърган кашкавал.
  • 5. Пече се в предварително загрята фурна на 200о С за около 25 минути.