Кой не знае пица Маргарита. Пухкава, питателна и нежна, с вкус на италианско сирене и дъх на босилек. Обсебваща и мека наслада за всички ценители на италианската кухня.
Съставки
- 1 с.л. Сирене Пармезан
- 1/2 връзка Босилек
- 125 г Сирене Моцарела
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 4 с.л. Сухо червено вино
- 3 с.л. Зехтин
- 265 г Блат за пица
- 500 г Домати
- 1 скилидка Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Доматите се заливат с вряла вода, обелват се и се нарязват на кубчета.
- 2. Скилидката чесън се нарязва на ситно и се запържва в 2 с.л олио. Добавят се доматите и виното, като сместа се оставя да поври около 5 минути, като от време на време се разбърква.
- 3. Сосът се подправя със сол и черен пипер, снема се от котлона и се оставя да се охлади. Моцарелата се нарязва на кубчета.
- 4. Блатът се поставя в предварително загрятата до 250 градуса фурна около 2-3 минути, леко да се запече.
- 5. Тавата се изважда и върху блата най-напред се нареждат порченцата домати, след това – моцарелата. Отгоре се поръсва с босилек, сирене, сол, черен пипер и 1 с.л. зехтин
- 6. Пече се 10-15 минути, докато сиренето се разтопи, а блатът по краищата се покрие със златистожълт загар.