Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 30 г Краве масло
  • 2 с.л. Зехтин
  • 50 мл Бяло вино
  • 3 с.л. Коняк
  • 1 скилидка Чесън
  • 1 глава Лук
  • 300 г Гъби
  • 30 г Краве масло
  • 600 г Телешко
  • 1/2 връзка Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на стека:
  • 2. Нарежете телешкото на еднакви стекове.
  • 3. Намажете ги със зехтин и ги оваляйте в едро счукан пипер.
  • 4. В сгорещен оребрен тиган сложете 1 бучка масло и в него запечете стековете.
  • 5. Гответе 5-8 минути, като през 30 секунди обръщайте стековете от всяка страна.
  • 6. След като е готово, месото го извадете върху дъска, и върху него сложете  масло смесено с пресни билки по избор – мащерка, босилек.
  • 7. След 5 мин сервирайте.
  • 8. Начин на приготвяне на гъбите:
  • 9. Използвайте малки гъби, за да ги сложите цели.
  • 10. Почистете ги с четка или кърпа без да ги миете. 
  • 11. Нарежете лука на полумесеци, а чесънът - на ситно.
  • 12. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и чесъна и гответе около 5 минути. После добавете гъбите и гответе, като разбърквате постоянно. 
  • 13. Когато се запържат, залейте с виното и коняка, разбъркайте и оставете течността да изври. 
  • 14. Накрая сложете бучка масло и бъркайте докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер. 
  • 15. Когато ги свалите от котлона, поръсете с пресен магданоз.