Вкусна рецепта, предоставена от мама Елена и Димитър Иванови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 30 г Краве масло
- 2 с.л. Зехтин
- 50 мл Бяло вино
- 3 с.л. Коняк
- 1 скилидка Чесън
- 1 глава Лук
- 300 г Гъби
- 30 г Краве масло
- 600 г Телешко
- 1/2 връзка Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на стека:
- 2. Нарежете телешкото на еднакви стекове.
- 3. Намажете ги със зехтин и ги оваляйте в едро счукан пипер.
- 4. В сгорещен оребрен тиган сложете 1 бучка масло и в него запечете стековете.
- 5. Гответе 5-8 минути, като през 30 секунди обръщайте стековете от всяка страна.
- 6. След като е готово, месото го извадете върху дъска, и върху него сложете масло смесено с пресни билки по избор – мащерка, босилек.
- 7. След 5 мин сервирайте.
- 8. Начин на приготвяне на гъбите:
- 9. Използвайте малки гъби, за да ги сложите цели.
- 10. Почистете ги с четка или кърпа без да ги миете.
- 11. Нарежете лука на полумесеци, а чесънът - на ситно.
- 12. Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и чесъна и гответе около 5 минути. После добавете гъбите и гответе, като разбърквате постоянно.
- 13. Когато се запържат, залейте с виното и коняка, разбъркайте и оставете течността да изври.
- 14. Накрая сложете бучка масло и бъркайте докато се разтопи. Овкусете със сол и пипер.
- 15. Когато ги свалите от котлона, поръсете с пресен магданоз.