Вкусно, вкусно и пак вкуснооо...

Съставки

  • 700 г Картофи
  • 2 с.л. Зехтин
  • 8 бр. Пилешки бутчета
  • 8 стръка Риган
  • 8 ч.л. Доматено пюре
  • 4-5 бр. Киви
  • 2 стръка Маруля

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява предварително на 240 градуса.
  • 2. Слагат се нарязаните картофи в тенджера и се заливат с вряла вода. Оставят се да заврат. Огънят се намалява леко и се варят 5 минути или докато омекнат. Отцеждат се.
  • 3. Сипва се 1 ч.л. зехтин в голям, плитък огнеупорен съд и картофите се подреждат в един слой, като се прикриват леко, ако се налага.
  • 4. Пилешките бутчета се обезкостяват, маха се кожата им и се намазват с доматеното пюре.
  • 5. Бутчетата се прегъват на две, за да задържат ригана и се поставят върху картофите. Посоляват се и равномерно се поръсват с останалия зехтин.
  • 6. Пече се 15-20 минути, докато пилето се зачерви добре и се изпече, а картофите започнат да стават златисти и хрупкави по краищата.
  • 7. Изважда се от фурната и се добавят нарязаните на кръгчета резени от двата плода киви.
  • 8. Ястието се сервира веднага, гарнирано с малки, хрупкави листа маруля.