Вкусно, вкусно и пак вкуснооо...
Съставки
- 700 г Картофи
- 2 с.л. Зехтин
- 8 бр. Пилешки бутчета
- 8 стръка Риган
- 8 ч.л. Доматено пюре
- 4-5 бр. Киви
- 2 стръка Маруля
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява предварително на 240 градуса.
- 2. Слагат се нарязаните картофи в тенджера и се заливат с вряла вода. Оставят се да заврат. Огънят се намалява леко и се варят 5 минути или докато омекнат. Отцеждат се.
- 3. Сипва се 1 ч.л. зехтин в голям, плитък огнеупорен съд и картофите се подреждат в един слой, като се прикриват леко, ако се налага.
- 4. Пилешките бутчета се обезкостяват, маха се кожата им и се намазват с доматеното пюре.
- 5. Бутчетата се прегъват на две, за да задържат ригана и се поставят върху картофите. Посоляват се и равномерно се поръсват с останалия зехтин.
- 6. Пече се 15-20 минути, докато пилето се зачерви добре и се изпече, а картофите започнат да стават златисти и хрупкави по краищата.
- 7. Изважда се от фурната и се добавят нарязаните на кръгчета резени от двата плода киви.
- 8. Ястието се сервира веднага, гарнирано с малки, хрупкави листа маруля.