Насладете се на това ястие още докато е горещо извадено от фурната. Предварително си препечете няколко филийки, с които да топите в жълтъците.


За да го сготвите, са ви нужни само 20 минути. Не е ли това бързият и вкусен обяд или вечеря, за който всички мечтаем?

Съставки

  • 1 ч.л. Суха мащерка
  • 1 ч.л. Сол
  • 3 с.л. Олио
  • 1/2 ч.ч. Козе сирене
  • 6 бр. Яйца
  • 3 стръка Праз
  • 3 ч.ч. Гъби

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете бялата част на праза на едри парчета. Гъбите нарежете на шайби с дебелина 0,5 см.
  • 2. Застелете тава с хартия за печене. Изсипете гъбите и праза в нея. Добавете олиото, мащерката и солта и леко разбъркайте. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
  • 3. Извадете тавата и с помощта на дървена шпатула разбутайте лука и гъбите така, че да се образуват празни места - кръгчета, като гнезда. В тях чукнете яйцата.

     

  • 4. Поръсете с натрошеното сирене около яйцата. Върнете във фурната за още 10 минути.