За тази рецепта може да използвате различен вид риби. Вкусно ще се получи с лаврак, бяла риба, а също и с по-рядко срещаната риба дорадо.
Резенето е продуктът, който дава много аромат. Може да го срещнете в магазинната мрежа с имената фенел или див копър. Най-лесният начин за приготвянето му е на топла салата - запича се на скара, гарнира се с маслини и полумесеци лук и се овкусява със зехтин и оцет. В тази рецепта резенето влиза в пълнежа на рибата, а част от него се поставя около нея.
Съставки
- 1 с.л. Зехтин
- 10 бр. Маслини
- 1 шепа Листа от босилек
- 1 бр. Лимон
- 1 глава Резене
- 2 бр. Лаврак
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 200 С градуса с вентилатор. Изплакнете и подсушете рибата. Напълнете корема й с няколко резена лимон, резене на ситно и босилек.
- 2. Напълнете правоъгълна тавичка с маслините и останалите парчета резене, босилек и лимон около нея. Поставете рибата върху тях.
- 3. Поръсете всяка риба със зехтин. Печете около 30 минути или докато стане златистокафява.