Райско блаженство за сетивата и душата.
Съставки
- 6 бр. Райски ябълки
- 6 щипки Канела
- 6 бучки Кафява захар
- 3 ч.л. Пчелен мед
- 200 г Сухо червено вино
- 2 с.л. Ром
Начин на приготвяне
- 1. Взимат се зрели, но не омекнали, райски ябълки.
- 2. Отрязва се капачето, изважда се част от месестата вътрешност и на нейно място се поставя по щипка канела и бучка кафява захар.
- 3. Капва се по половин ч.л. течен мед.
- 4. Капачето се захлупва и ябълките се пекат във фурна на 180-200 градуса.
- 5. Преди да се извадят от фурната, се заливат със смес от 200 г червено вино и 2 с.л. червен ром. След още 5 минути се изваждат.
- 6. Всяка от тях се декорира с плодчета домашно сладко или стафиди. Печените райски ябълки се поднасят охладени.