Вкусна рецепта, предоставена от мама Петя Конова и Венета Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 4 бр. Филе от пъстърва
- 50 г Филирани бадеми
- 30 г Краве масло
- 2 глави Червено цвекло
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Резене
- 50 г Орехи
Начин на приготвяне
- 1. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
- 2. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
- 3. В друг тиган направете соса като загреете зехтин, сложите брашното да се запържи и при непрекъснато бъркане добавете топла вода и бадемите, които предварително сте запекли леко на сух тиган.
- 4. Овкусете соса със сол и лимонов сок и разбъркайте.
- 5. За салатата настържете всички зеленчуци в купа.
- 6. Овкусете със сол, зехтин и сироп от нар или лимонов сок.
- 7. Добавете наситнени копър и магданоз и разбъркайте.
- 8. Поръсете със запечени на сух тиган орехи.
- 9. Сервирайте рибата със салатата.