Вкусна рецепта, предоставена от мама Петя Конова и Венета Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 4 бр. Филе от пъстърва
  • 50 г Филирани бадеми
  • 30 г Краве масло
  • 2 глави Червено цвекло
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Резене
  • 50 г Орехи

Начин на приготвяне

  • 1. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
  • 2. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
  • 3. В друг тиган направете соса като загреете зехтин, сложите брашното да се запържи и при непрекъснато бъркане добавете топла вода и бадемите, които предварително сте запекли леко на сух тиган.
  • 4. Овкусете соса със сол и лимонов сок и разбъркайте.
  • 5. За салатата настържете всички зеленчуци в купа.
  • 6. Овкусете със сол, зехтин и сироп от нар или лимонов сок.
  • 7. Добавете наситнени копър и магданоз и разбъркайте.
  • 8. Поръсете със запечени на сух тиган орехи.
  • 9. Сервирайте рибата със салатата.