Да приготвите тези хрупкави кошнички е изключително забавно. Просто използвате, докато пармазанът е още топъл, и може да направите почти всяка форма. Стават изключително красиви и са много атрактивни ястия, когато имате гости или правите кетъринг. Те са и пълноценна храна за деца, тъй като пармезанът и авокадото осигуряват нужните полезни мазнини.


Напълнете кошничките с каквото пожелаете и имате в хладилника - зеленчуци, плодове, месо, други сирена. 


Бонус съвети:

1. Не използвайте настърган пармезан. Купете парче и го настържете. Настърганият пармезан не е достатъчно маслен и не може да оформи питка.

2. Сложете по-сочните и влажни зеленчуци отгоре. Така те нямат пряк контакт с кошничката и тя не омеква.

Съставки

  • 1 бр. Краставица
  • 1 бр. Авокадо
  • 300 г Пармезан
  • 5 бр. Чери домати

Начин на приготвяне

  • 1. Настържете пармезана на ситно. Загрейте тигана и когато е достатъчно горещ, поръсете пармезана под формата на кръг. 
  • 2. Запечете за 1-2 минути. Обърнете, за да се запече от двете страни.
  • 3. Вземаш оформилата се питка с шпатула и я сложете върху чашка. Докато е гореща, я огънете по стените и дъното чашката, за да стане на кошничка. 
  • 4. Нарежете краставицата и авокадото на дребни парчета, а чери доматите - на половинки. 
  • 5. Напълнете пармезановите кошнички със зеленчуците и авокадото и сложете по един слайз хамон.