Да приготвите тези хрупкави кошнички е изключително забавно. Просто използвате, докато пармазанът е още топъл, и може да направите почти всяка форма. Стават изключително красиви и са много атрактивни ястия, когато имате гости или правите кетъринг. Те са и пълноценна храна за деца, тъй като пармезанът и авокадото осигуряват нужните полезни мазнини.
Напълнете кошничките с каквото пожелаете и имате в хладилника - зеленчуци, плодове, месо, други сирена.
Бонус съвети:
1. Не използвайте настърган пармезан. Купете парче и го настържете. Настърганият пармезан не е достатъчно маслен и не може да оформи питка.
2. Сложете по-сочните и влажни зеленчуци отгоре. Така те нямат пряк контакт с кошничката и тя не омеква.
Съставки
- 1 бр. Краставица
- 1 бр. Авокадо
- 300 г Пармезан
- 5 бр. Чери домати
Начин на приготвяне
- 1. Настържете пармезана на ситно. Загрейте тигана и когато е достатъчно горещ, поръсете пармезана под формата на кръг.
- 2. Запечете за 1-2 минути. Обърнете, за да се запече от двете страни.
- 3. Вземаш оформилата се питка с шпатула и я сложете върху чашка. Докато е гореща, я огънете по стените и дъното чашката, за да стане на кошничка.
- 4. Нарежете краставицата и авокадото на дребни парчета, а чери доматите - на половинки.
- 5. Напълнете пармезановите кошнички със зеленчуците и авокадото и сложете по един слайз хамон.