Вкусна рецепта, предоставена от мама Мариeла Василева и Петя Арнаудова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 щипка Захар
- 1 консерва Домат от консерва
- 200 мл Бяло вино
- 1 с.л. Каперси
- 2 филета Аншоа
- 1 глава Лук
- 1 скилидка Чесън
- 30 г Пармезан
- 4 филии Хляб
- 4 бр. Почистени калмари с пипалата
Начин на приготвяне
- 1. Почистете калмарите и ги сварете за около 10 минути.
- 2. За да направите плънката натопете хляба с вода и го наронете на трохи. Смесете го с настъргания пармезан, солта, пипера и нарязания на ситно магданоз, аншоа и каперси.
- 3. Напълнете калмарите с приготвената смес.
- 4. Лука нарежете на едро и го запържете докато стане прозрачен. След това добавете калмарите.
- 5. Когато станат златисти добавете виното.
- 6. Оставете да къкри десетина минути.
- 7. За да направите брускетите нарежете хляба, намажете го със зехтин и го поръсете с пармезан. Изпечете в загрята фурна до хрупкавост.
- 8. За да направите соса запържете в тиган със зехтин нарязания чесън. Добавете доматите, сол, захар и наситнен магданоз. Оставете соса да поври, докато се сгъсти.
- 9. Сервирайте калмарите върху доматен сос, отстрани гарнирани с брускети.