Топъл и питателен обяд, който ще ви достави неподозирано гастрономическо удоволствие...
Съставки
- 1 щипка Сол
- 1 с.л. Доматено пюре
- 2 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 200 г Гъби
- 100 г Бекон
- 5-6 бр. Картофи
- 500 г Кайма
- 100 мл Квасена сметана
- 50 г Краве масло
- 50 г Кашкавал
- 3 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сушена мащерка
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Картофите се обелват и цели се слагат да се сварят в тенджера с подсолена студена вода. Отцеждат се в гевгир и се пасират. Пюрето се връща в тенджерата на котлона на слаба степен и при бъркане се прибавят маслото, сметаната и черният пипер.
- 2. В дълбок тиган се сипва зехтин и към него се добавят нарязаните на дребно лук, чесън и бекон. След 2-3 минути към тях се прибавят нарязаните гъби и каймата. Готви се, докато каймата се запържи добре. Накрая се добавя доматеното пюре, разтворено в 30 мл вода и сушената мащерка.
- 3. Разбърква се сместа и се прехвърля в дълбок съд за печене. Отгоре се разстила картофеното пюре и всичко се поръсва с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята на 180°С фурна, докато кашкавалът се разтопи и ястието придобие златиста коричка.