Думата обатцер е на баварски диалект и произлиза от немското angebatzter, което на български звучи: "намачкан". Досетихте се. Тази великолепна салата не само че е намачкана и заслужено носи своето име, но е и много много вкусна…

Съставки

  • 2 глави Червен лук
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 4-6 с.л. Бира
  • 259 г Сирене Камамбер
  • 250 г Крема сирене
  • 2 с.л. Краве масло
  • 4 бр. Кисели краставички
  • 2 щипки Кимион
  • 2 щипки Лют червен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Камамберът се настъргва на едро ренде. Смесва се с крема сиренето и маслото, като се намачква добре сместа с вилица.
  • 2. Към получилия се пастет се добавя нарязаните на ситно кисели краставички, подправките, солта и черния пипер на вкус.
  • 3. Разбърква се добре и се полива с бирата.
  • 4. Салатата се поднася охладена и декорирана с нарязания на кръгчета пресен зелен лук.