Думата обатцер е на баварски диалект и произлиза от немското angebatzter, което на български звучи: "намачкан". Досетихте се. Тази великолепна салата не само че е намачкана и заслужено носи своето име, но е и много много вкусна…
Съставки
- 2 глави Червен лук
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 4-6 с.л. Бира
- 259 г Сирене Камамбер
- 250 г Крема сирене
- 2 с.л. Краве масло
- 4 бр. Кисели краставички
- 2 щипки Кимион
- 2 щипки Лют червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Камамберът се настъргва на едро ренде. Смесва се с крема сиренето и маслото, като се намачква добре сместа с вилица.
- 2. Към получилия се пастет се добавя нарязаните на ситно кисели краставички, подправките, солта и черния пипер на вкус.
- 3. Разбърква се добре и се полива с бирата.
- 4. Салатата се поднася охладена и декорирана с нарязания на кръгчета пресен зелен лук.