Макар астрономическата пролет все още да не е настъпила, изобилието от зелени продукти в плод-зеленчука е огромно и създава приятно и свежо настроение. А какво по-добро предложение от лесна и бърза пролетна супа с коприва?
Съставки
- 1 пакет Коприва
- 20 мл Зехтин
- 50 г Бял ориз
- 1 щипка Сух джоджен
- 1 бр. Яйце
- 1 щипка Сол
- 200 г Краве сирене
Начин на приготвяне
- 1. Копривата се попарва с гореща вода и се почиства от дръжките. Нарязва се на дребно.
- 2. В тенджера загрейте зехтина и сложете копривата. Запържете за няколко минути.
- 3. Добавете ориза за 1 минута, след което изсипете 1.5 литра вода. Оставете да поври 10-15 минути до сваряване на ориза.
- 4. Настържете твърдо свареното яйце директно в тенджерата. Нека поври още 5 минути.
- 5. Натрошете сиренето и го добавете. Захлупете супата с капак и изключете котлона. Поднася се топла със студено сирене и по желание с разполовено сварено яйце.