Вкусно ястие, подходящо за всякакви поводи.
 

Съставки

    Начин на приготвяне

    • 1. Правят се леки напречни разрези на повърхността на наденичките.
    • 2. В тиган с капак се налива 1/2 ч. ч. вода, 2 с. л. олио и щипка сол. Слагат се наденичките. Съдът се похлупва и поставя на предварително загрят котлон.
    • 3. Наденичките се пържат (задушават) за около 15 минути.
    • 4. Морковът и целината се белят и стържат на ренде.
    • 5. Запържените колбаси се подреждат в тавичка. Добавят се зеленчуците и доматеният сок.
    • 6. Поръсва се 1/2 ч. л. сол, 1 ч. л. захар, щипка индийско орехче и щипка сух босилек.
    • 7. Поръсва се 1/2 ч. л. сол, 1 ч. л. захар, щипка индийско орехче и щипка сух босилек. Добавя се 1/2 ч. ч. червено вино. Ястието се покрива с домакинско фолио за печене.
    • 8. Пече се на умерен огън 30 минути.
    • 9. След като е готово, отгоре се подрежда нарязано на кръгчета сирене моцарела. Връща се във фурната за още 10 минути.