Къде пише, че мусаката трябва да е задължително с кайма...

Съставки

  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 с.л. Брашно
  • 250 г Лапад
  • 250 г Спанак
  • 6 бр. Картофи
  • 2 щипки Чубрица
  • 3-4 с.л. Олио
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Cпанакът, лападът и копривата се сваряват.
  • 2. Запържват се с брашното и червения пипер.
  • 3. Картофите се запичат във фурна, обелват се и се надробяват с вилица. Оставя се цял един картоф. Добавява се солта и чубрицата към сместа и се запържва в олиото.
  • 4. В намазнена тава се нарежда ред спанак, ред картофи и т.н., докато се изчерпат продуктите.
  • 5. Целият картоф се нарязва на колелца и с него се украсява мусаката.
  • 6. Пече се 20 минути в предварително загрята фурна.