Къде пише, че мусаката трябва да е задължително с кайма...
Съставки
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 с.л. Брашно
- 250 г Лапад
- 250 г Спанак
- 6 бр. Картофи
- 2 щипки Чубрица
- 3-4 с.л. Олио
- 1 щипка Сол
Начин на приготвяне
- 1. Cпанакът, лападът и копривата се сваряват.
- 2. Запържват се с брашното и червения пипер.
- 3. Картофите се запичат във фурна, обелват се и се надробяват с вилица. Оставя се цял един картоф. Добавява се солта и чубрицата към сместа и се запържва в олиото.
- 4. В намазнена тава се нарежда ред спанак, ред картофи и т.н., докато се изчерпат продуктите.
- 5. Целият картоф се нарязва на колелца и с него се украсява мусаката.
- 6. Пече се 20 минути в предварително загрята фурна.