Бърз, лесен и лек летен десерт.

Съставки

  • 1 л Прясно мляко
  • 150 г Захар
  • 200 г Бял шоколад
  • 1 бр. Лимон
  • 1 бр. Лайм
  • 1 пакетче Ванилия
  • 1 1/2 пакетчета Желатин
  • 300 г Ягоди
  • 30 мл Ликьор портокал
  • 120 г Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Желатинът се накисва в 50 мл от млякото, оставя се да набъбне и се загрява в микровълновата, докато се разтвори.
  • 2. Останалото мляко се загрява със захарта, ароматизира се с ванилията, дърпа се от котлона и на тънка струйка се сипва желатинът. Прибавя се начупеният шоколад и се бърка, докато се разтвори.
  • 3. Добавят се и настърганите кори от лайма, портокалът и лимонът.
  • 4. Сместа се разпределя във форми за крем карамел, като се пълнят до горе и се оставят поне 4 часа в хладилникa.
  • 5. След това се потапят в гореща вода за 5–10 секунди.
  • 6. Обръщат се в чинии.
  • 7. За сосa: почистените ягоди се смилат заедно със захарта и ликьора. Прецеждат се.
  • 8. Десертът се сервира с ягодовия сос. Може да се декорира с шоколадови стърготини и красиво оформени портокалови кори.