Покрай месните ястия, с които, бас ловя, още не сме се разделили, ви предлагам да разнообразим менюто си с една почти постна картофена запеканка. В добрата компания на карфиола тя се превръща в изключително и неустоимо изкушение...
Съставки
- 1 щипка Сол
- 2 с.л. Краве масло
- 2 ч.ч. Прясно мляко
- 1 глава Карфиол
- 4 бр. Яйца
- 400 г Сирене
- 1 кг Картоф
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Обелените и нарязани на филийки картофи, заедно с карфиола, разделен на малки китчици, се пускат във вряща подсолена вода.
- 2. След няколкоминутното бланширане се нареждат в намазана тавичка. Редят се пласт картофи и карфиол, пласт натрошено сирене, като се завършва с картофи и карфиол.
- 3. Яйцата се разбиват с прясното мляко и подправките и се заливат с получената смес отгоре.
- 4. Накрая се поръсва с парченца масло и се пече в предварително загрята фурна около 30 мин.