В тази рецепта, вместо кори за баница, се използва юфка. Това е страхотно улеснение, заради което баницата става бързо, без да се губят вкусови качества.
Гпотовата баница може да поръчите с орехи и пудра захар.
Съставки
- 2 ч.ч. Захар
- 1,5 литри Прясно мляко
- 4 бр. Яйца
- 125 г Краве масло
- 1 пакет Юфка
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса.
- 2. Нарежете маслото на едри парчета в тавичката, в която ще печете баницата. Сложете я във фурната за кратко, докато маслото се разтопи.
- 3. Разбийте яйцата с млякото и захарта.
- 4. Натрошете юфката в тавичката. Залейте я със сместа с млякото и яйцата.
- 5. Печете във фурната 30 минути или докато стане със златиста коричка и яйчената смес стане твърда, така че при разклащане на тавичката