В тази рецепта, вместо кори за баница, се използва юфка. Това е страхотно улеснение, заради което баницата става бързо, без да се губят вкусови качества. 

Гпотовата баница може да поръчите с орехи и пудра захар. 

Съставки

  • 2 ч.ч. Захар
  • 1,5 литри Прясно мляко
  • 4 бр. Яйца
  • 125 г Краве масло
  • 1 пакет Юфка

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  • 2. Нарежете маслото на едри парчета в тавичката, в която ще печете баницата. Сложете я във фурната за кратко, докато маслото се разтопи.
  • 3. Разбийте яйцата с млякото и захарта. 
  • 4. Натрошете юфката в тавичката. Залейте я със сместа с млякото и яйцата.
  • 5. Печете във фурната 30 минути или докато стане със златиста коричка и яйчената смес стане твърда, така че при разклащане на тавичката