Запознайте се с една много интересна и любима рецепта за мезе на Стефан от MasterChef. Колкото лесна за приготвяне, толкова и изкусителна за консумация. И не забравяйте мастиката...

Съставки

  • 2 скилидки Чесън
  • 4 филета Аншоа
  • 50 г Орехови ядки
  • 100 г Маслини
  • 1-2 щипки Сол
  • 6-7 с.л. Зехтин
  • 2 с.л. Оцет
  • 1 с.л. Горчица
  • 4-5 листа Босилек
  • 200 г Сирене
  • 4 бр. Домати
  • 4-5 стръка Магданоз
  • 1 к.ч. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Доматите се нарязват на дебели шайби.
  • 2. Продуктите за пастата от маслини се наситняват, поставят се във висок съд и се пасират, като постепенно се налива олиото.
  • 3. Горчицата за винегрета се разбива с оцета, постепенно се сипва зехтинът, посолява се и се поръсва с наситнените листа босилек.
  • 4. С помощта на метален пръстен от сиренето се изрязват 4 кръга с големината на доматените шайби (Може да изрежете кръгчета от сиренето и с помощта на подходяща чаша).
  • 5. В подходяща чиния се слага доматена филийка, полива се с винегрет и отгоре се поставя намазано с пастата от маслини парче сирене. Захлупва се с друга доматена филийка и отново се полива с винегрет.