Запознайте се с една много интересна и любима рецепта за мезе на Стефан от MasterChef. Колкото лесна за приготвяне, толкова и изкусителна за консумация. И не забравяйте мастиката...
Съставки
- 2 скилидки Чесън
- 4 филета Аншоа
- 50 г Орехови ядки
- 100 г Маслини
- 1-2 щипки Сол
- 6-7 с.л. Зехтин
- 2 с.л. Оцет
- 1 с.л. Горчица
- 4-5 листа Босилек
- 200 г Сирене
- 4 бр. Домати
- 4-5 стръка Магданоз
- 1 к.ч. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Доматите се нарязват на дебели шайби.
- 2. Продуктите за пастата от маслини се наситняват, поставят се във висок съд и се пасират, като постепенно се налива олиото.
- 3. Горчицата за винегрета се разбива с оцета, постепенно се сипва зехтинът, посолява се и се поръсва с наситнените листа босилек.
- 4. С помощта на метален пръстен от сиренето се изрязват 4 кръга с големината на доматените шайби (Може да изрежете кръгчета от сиренето и с помощта на подходяща чаша).
- 5. В подходяща чиния се слага доматена филийка, полива се с винегрет и отгоре се поставя намазано с пастата от маслини парче сирене. Захлупва се с друга доматена филийка и отново се полива с винегрет.