За идеален загар, мъфините се поръсват с кафява захар, преди да се сложат във фурната.

Съставки

  • 1/2 ч.л. Сода за хляб
  • 1/4 ч.ч. Кисело мляко
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 1 пакетче Ванилия
  • 2 бр. Яйца
  • 1/4 ч.ч. Кафява захар
  • 1/2 ч.ч. Пчелен мед
  • 1/4 ч.ч. Краве масло
  • 8 бр. Сини сливи

Начин на приготвяне

  • 1. 6 хартиени или силиконови формички за мъфини се намасляват.
  • 2. В купа се разбива размекнатото на стайна температура масло заедно с меда. Добавят се яйцата и ванилията.
  • 3. В отделен съд се разбъркват брашното и содата, като половината от брашното се добавя към яйчената смес.
  • 4. Към нея се прибавя и млякото и всичко се разбърква. Накрая се слага другата половина от брашното и се разбива добре.
  • 5. Тестото се разпределя във формите за мъфини и отгоре се слага по половин синя слива с разреза нагоре.
  • 6. Плодът се притиска, така че да се изравни с нивото на тестото и се поръсва с кафявата захар.
  • 7. Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.