За идеален загар, мъфините се поръсват с кафява захар, преди да се сложат във фурната.
Съставки
- 1/2 ч.л. Сода за хляб
- 1/4 ч.ч. Кисело мляко
- 1 ч.ч. Брашно
- 1 пакетче Ванилия
- 2 бр. Яйца
- 1/4 ч.ч. Кафява захар
- 1/2 ч.ч. Пчелен мед
- 1/4 ч.ч. Краве масло
- 8 бр. Сини сливи
Начин на приготвяне
- 1. 6 хартиени или силиконови формички за мъфини се намасляват.
- 2. В купа се разбива размекнатото на стайна температура масло заедно с меда. Добавят се яйцата и ванилията.
- 3. В отделен съд се разбъркват брашното и содата, като половината от брашното се добавя към яйчената смес.
- 4. Към нея се прибавя и млякото и всичко се разбърква. Накрая се слага другата половина от брашното и се разбива добре.
- 5. Тестото се разпределя във формите за мъфини и отгоре се слага по половин синя слива с разреза нагоре.
- 6. Плодът се притиска, така че да се изравни с нивото на тестото и се поръсва с кафявата захар.
- 7. Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.