Питателно и здравословно ястие за цялото семейство, което завладява сетивата по вълшебен начин.

Съставки

  • 400 г Фузили
  • 1 щипка Черен пипер
  • 200 г Червена леща
  • 200 г Моркови
  • 3-4 стръка Целина
  • 1 глава Лук
  • 1 скилидка Чесън
  • 3-4 стръка Мащерка
  • 1 щипка Сол
  • 1/4 л Зеленчуков бульон
  • 1 с.л. Зехтин
  • 1 щипка Захар

Начин на приготвяне

  • 1. Обелените моркови, целината и лукът се нарязват на дребни кубчета. Чесънът се пресова.
  • 2. Зеленчуците се запържват в зехтина около 5 минути при непрекънато разбъркване.
  • 3. След около 2-3 минути се прибавя измитата и отцедена леща, сипва се бульонът и се вари още 10 минути. Подправя се със сол, черен пипер, захар и мащерка.
  • 4. Фузилите се варят според указанието на опаковката. Разпределят се в чинии и се добавя сосът с лещата.
  • 5. На финала се поръсва с настърган пармезан и се гарнира отново с мащерка.