Питателно и здравословно ястие за цялото семейство, което завладява сетивата по вълшебен начин.
Съставки
- 400 г Фузили
- 1 щипка Черен пипер
- 200 г Червена леща
- 200 г Моркови
- 3-4 стръка Целина
- 1 глава Лук
- 1 скилидка Чесън
- 3-4 стръка Мащерка
- 1 щипка Сол
- 1/4 л Зеленчуков бульон
- 1 с.л. Зехтин
- 1 щипка Захар
Начин на приготвяне
- 1. Обелените моркови, целината и лукът се нарязват на дребни кубчета. Чесънът се пресова.
- 2. Зеленчуците се запържват в зехтина около 5 минути при непрекънато разбъркване.
- 3. След около 2-3 минути се прибавя измитата и отцедена леща, сипва се бульонът и се вари още 10 минути. Подправя се със сол, черен пипер, захар и мащерка.
- 4. Фузилите се варят според указанието на опаковката. Разпределят се в чинии и се добавя сосът с лещата.
- 5. На финала се поръсва с настърган пармезан и се гарнира отново с мащерка.