Лимони, мляко, жълтъци и захар - комбинацията води до топяща се в устата лъжичка пудинг.

Съставки

  • 3 бр. Лимони
  • 100 г Пудра захар
  • 500 мл Прясно мляко
  • 3 бр. Яйца
  • 4 бр. Сумак

Начин на приготвяне

  • 1. Настърганите лимонови кори от 3-те лимона се смесват с пудрата захар. Добавя се млякото. Сместа се слага на котлона да се затопли като се разбърква от време на време.
  • 2. Котлонът се изключва преди сместа да заври и се оставя за 1 час похлупена, така че млякото да поеме аромата на корите.
  • 3. Яйцата и жълтъците се разбиват и млякото се добавят постепенно към тях. Разбърква се винмателно и сместа се прецежда за по-гладка структура на крема.
  • 4. Хомогенната смес се налива в малки купички. Поставят се в дълбока тава с гореща вода и се слагат в предварително загрятата на 150 градуса фурна за около 40 минути.
  • 5. Готовият пудинг се оставя да се охлади на стайна температура и се съхранява в хладилник.
  • 6. Преди сервиране пудингът се отделя с нож от страните на купичките и се обърща в чиния. Може да се гарнира и с плодове по желание.