Лимони, мляко, жълтъци и захар - комбинацията води до топяща се в устата лъжичка пудинг.
Съставки
- 3 бр. Лимони
- 100 г Пудра захар
- 500 мл Прясно мляко
- 3 бр. Яйца
- 4 бр. Сумак
Начин на приготвяне
- 1. Настърганите лимонови кори от 3-те лимона се смесват с пудрата захар. Добавя се млякото. Сместа се слага на котлона да се затопли като се разбърква от време на време.
- 2. Котлонът се изключва преди сместа да заври и се оставя за 1 час похлупена, така че млякото да поеме аромата на корите.
- 3. Яйцата и жълтъците се разбиват и млякото се добавят постепенно към тях. Разбърква се винмателно и сместа се прецежда за по-гладка структура на крема.
- 4. Хомогенната смес се налива в малки купички. Поставят се в дълбока тава с гореща вода и се слагат в предварително загрятата на 150 градуса фурна за около 40 минути.
- 5. Готовият пудинг се оставя да се охлади на стайна температура и се съхранява в хладилник.
- 6. Преди сервиране пудингът се отделя с нож от страните на купичките и се обърща в чиния. Може да се гарнира и с плодове по желание.