Едно великолепно средиземноморско блюдо, поднесено с много вкус и стил от чаровния Симеон Червенков от MasterChef. Не е необходимо да се придържате стриктно към грамажа, съветва Симеон. Сладкарството изисква да се спазват точните грамажи, а тук можете да си добавите от главните продукти по ваш вкус. Успех и добър апетит!
Съставки
- 1/2 скилидка Чесън
- 200 г Паста Фарфале
- на вкус щипки Сол
- на вкус щипки Бял пипер
- 1 с.л. Песто
- 50 г Люта наденица Чирозо
- 50 г Сирене Ементал
- 25 г Сирене Пармезан
- 10 бр. Чери домати
- 15 г Кедрови ядки
- 1 бр. Печени червени чушки
- 2-3 с.л. Зехтин
Начин на приготвяне
- 1. Варим пастата според указанията на опаковката. След готовност изцеждаме и ги изстудяваме много добре под студена струя вода.
- 2. Изцеждаме пак добре от водата и слагаме в голяма купа. Добавяме зехтин, за да не залепнат и разбъркваме нежно.
- 3. Добавяме песто (сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин, босилек и сирене), салам чоризо на кубчета или лентички, ементал на кубчета, малко настърган пармезан, чери домати или розов български домат без люспите с меката и воднистата му част, сол, бял пипер, пресен босилек на ленти, кедрови ядки или орехи, печена червена чушка на кубчета (да не е от буркан) и много малко пресован чесън.
- 4. Оставяме 1 час в хладилника, за да изстинат добре съставките и да пуснат соковете и ароматите си. Разбъркваме и, преди да поднесем, слагате малко зехтин.