Едно великолепно средиземноморско блюдо, поднесено с много вкус и стил от чаровния Симеон Червенков от MasterChef. Не е необходимо да се придържате стриктно към грамажа, съветва Симеон. Сладкарството изисква да се спазват точните грамажи, а тук можете да си добавите от главните продукти по ваш вкус. Успех и добър апетит!

Съставки

  • 1/2 скилидка Чесън
  • 200 г Паста Фарфале
  • на вкус щипки Сол
  • на вкус щипки Бял пипер
  • 1 с.л. Песто
  • 50 г Люта наденица Чирозо
  • 50 г Сирене Ементал
  • 25 г Сирене Пармезан
  • 10 бр. Чери домати
  • 15 г Кедрови ядки
  • 1 бр. Печени червени чушки
  • 2-3 с.л. Зехтин

Начин на приготвяне

  • 1. Варим пастата според указанията на опаковката. След готовност изцеждаме и ги изстудяваме много добре под студена струя вода.
  • 2. Изцеждаме пак добре от водата и слагаме в голяма купа. Добавяме зехтин, за да не залепнат и разбъркваме нежно.
  • 3. Добавяме песто (сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин, босилек и сирене), салам чоризо на кубчета или лентички, ементал на кубчета, малко настърган пармезан, чери домати или розов български домат без люспите с меката и воднистата му част, сол, бял пипер, пресен босилек на ленти, кедрови ядки или орехи, печена червена чушка на кубчета (да не е от буркан) и много малко пресован чесън.
  • 4. Оставяме 1 час в хладилника, за да изстинат добре съставките и да пуснат соковете и ароматите си. Разбъркваме и, преди да поднесем, слагате малко зехтин.