Един чуден сладкиш е плод на кулинарна грешка. Но всички любители на шоколада са изключително благодарни на онзи готвач, който преди много години извадил шоколадовата торта по-рано и когато я разрязал, вътрешността се разтекла.
Най-хубавото на шоколадовият кейк е, че може да си го приготвите предварително, да сипете във формички и да ги оставите във фризера. Извадете ги 20 минути предварително и печете. Така винаги ще сте подготвени за изненадващи гости или в случай, че ви се дояде нещо шоколадово и сладко.
Съставки
- 200 г Шоколад
- 200 г Краве масло
- 6 бр. Яйца
- 2 ч.ч. Захар
- 1 ч.ч. Брашно
- 2 с.л. Какао
- 2 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, на ниска температура, като бъркате непрекъснато. Не бива да допускате да заври или капки от водата да попаднат в сместа.
- 2. Разбийте яйцата със захарта на висока скорост.
- 3. Добавете брашното, шоколада и какаото и разбъркайте, за да стане хомогенно.
- 4. Намажете формичките за суфле с олио и сипете сместа, като ги напълните около 2/3.
- 5. Печете на 220 градуса в продължение на 10-12 минути.
- 6. Гарнирайте с плодове, пудра захар и стръкче мента за свежест.