Един чуден сладкиш е плод на кулинарна грешка. Но всички любители на шоколада са изключително благодарни на онзи готвач, който преди много години извадил шоколадовата торта по-рано и когато я разрязал, вътрешността се разтекла.

Най-хубавото на шоколадовият кейк е, че може да си го приготвите предварително, да сипете във формички и да ги оставите във фризера. Извадете ги 20 минути предварително и печете. Така винаги ще сте подготвени за изненадващи гости или в случай, че ви се дояде нещо шоколадово и сладко. 

 

 

Съставки

  • 200 г Шоколад
  • 200 г Краве масло
  • 6 бр. Яйца
  • 2 ч.ч. Захар
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 2 с.л. Какао
  • 2 с.л. Олио

Начин на приготвяне

  • 1. Разтопете шоколада и маслото на водна баня, на ниска температура, като бъркате непрекъснато. Не бива да допускате да заври или капки от водата да попаднат в сместа. 
  • 2. Разбийте яйцата със захарта на висока скорост. 
  • 3. Добавете брашното, шоколада и какаото и разбъркайте, за да стане хомогенно.
  • 4. Намажете формичките за суфле с олио и сипете сместа, като ги напълните около 2/3. 
  • 5. Печете на 220 градуса в продължение на 10-12 минути. 
  • 6. Гарнирайте с плодове, пудра захар и стръкче мента за свежест.