Легендата разказва, че този разкошен шоколадов сладкиш е плод на грандиозна кулинарна грешка. Десертът е трябвало да бъде шоколадова торта, но готвачът извадил пухкавата сладост от пещта твърде рано, още преди плънката да се стегне. Така, при разрязването на сладкиша, подобно на лава, от него се разтекла блажената шоколадова смес. Е, вкусът бил не по-малко разтапящ, и това разкошно произведение на случайната грешка, успял да се наложи в целия свят.

Съставки

  • 2 ч.ч. Захар
  • 6 бр. Яйца
  • 200 г Краве масло
  • 200 г Черен шоколад
  • 1 ч.ч. Брашно
  • 2 с.л. Какао

Начин на приготвяне

  • 1. Печката се загрява на 220 градуса, а през това време се разтопяват шоколадът и маслото на водна баня.
  • 2. Разбиват се яйцата със захарта, добавят се брашното, шоколада и какаото.
  • 3. Формичките се намазват с мазнина и се сипва сместа – пълнят се около 2/3 от съда.
  • 4. Пекат се на 220 градуса в продължение на 10-12 минути, след което се изваждат. Идеята е плънката да се запази в плътно, но течно състояние.