Агнешкото се поднася поръсено с кедрови ядки и червен пипер.

Съставки

  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Кимион
  • 2 бр. Люти чушлета
  • 2 скилидки Чесън
  • 500 г Агнешко месо
  • 2 с.л. Зехтин
  • 550 мл Бульон
  • 50 г Сушени кайсии
  • 200 г Кускус
  • 4 с.л. Квасена сметана
  • 4 с.л. Кедрови ядки
  • 1 бр. Лимонов сок
  • 2 с.л. Кориандър

Начин на приготвяне

  • 1. Кускусът и кайсиите се слагат в купа и се разбъркват с 400 мл бульон, 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол.
  • 2. Кускусът се оставя настрани да си поеме, докато се приготвя агнешкото.
  • 3. Останалият зехтин се загрява в голям тиган и се запържва агнешкото с чесъна, лютите чушки, кимиона и червения пипер, докато всичко омекне и добие тъмнозлатист цвят.
  • 4. Добавя се останалият бульон и ястието се оставя да ври.
  • 5. Посолява се и се изстисква отгоре лимоновият сок.
  • 6. Добавя се сметаната.
  • 7. Кускусът се разбърква с вилица, за да се отделят зрънцата, като се добавят кедровите ядки и кориандърът
  • 8. Кускусът се разпределя в 4 чинии, отгоре се слага готовото агнешко със сметаната и се украсява с още кедрови ядки.