Агнешкото се поднася поръсено с кедрови ядки и червен пипер.
Съставки
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Кимион
- 2 бр. Люти чушлета
- 2 скилидки Чесън
- 500 г Агнешко месо
- 2 с.л. Зехтин
- 550 мл Бульон
- 50 г Сушени кайсии
- 200 г Кускус
- 4 с.л. Квасена сметана
- 4 с.л. Кедрови ядки
- 1 бр. Лимонов сок
- 2 с.л. Кориандър
Начин на приготвяне
- 1. Кускусът и кайсиите се слагат в купа и се разбъркват с 400 мл бульон, 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол.
- 2. Кускусът се оставя настрани да си поеме, докато се приготвя агнешкото.
- 3. Останалият зехтин се загрява в голям тиган и се запържва агнешкото с чесъна, лютите чушки, кимиона и червения пипер, докато всичко омекне и добие тъмнозлатист цвят.
- 4. Добавя се останалият бульон и ястието се оставя да ври.
- 5. Посолява се и се изстисква отгоре лимоновият сок.
- 6. Добавя се сметаната.
- 7. Кускусът се разбърква с вилица, за да се отделят зрънцата, като се добавят кедровите ядки и кориандърът
- 8. Кускусът се разпределя в 4 чинии, отгоре се слага готовото агнешко със сметаната и се украсява с още кедрови ядки.