Тази рецепта комбинира 3 любими вкуса - пилешко месо, топено сирене и пикантен доматен сос. Трите се комбинират чудесно, което прави ястието подходящо както за ежедневна вечеря, така и за гости. 

Изберете натурално топено сирене на триъгълничета. Сосовете пък пригответе от лека майонеза, овкусена с горчица и черен пипер и доматено пюре с чили и праз.

Съставки

  • 1 бр. Пилешки гърди
  • 2 бр. Яйца
  • 80 г Топено сирене
  • 2 с.л. Соев сос
  • 3 с.л. Олио
  • 1 шепа Галета
  • 30 г Краве масло
  • 2 бр. Печурки
  • 2 бр. Кисели краставички

Начин на приготвяне

  • 1. Мариновайте месото в соевия сос за 10 минути. 
  • 2. Начукайте го с чук за пържоли, като предварително го покриете със свежо фолио. 
  • 3. Нарежете киселите краставички на ситно. Задушете в масло печурките за 1-2 минути. Смесете двата продукта. С тази плънка напълнете пилешките гърди. 
  • 4. Панирайте ги, като първо потопите в разбитото яйце, след това оваляте в галета. Може да повторите, за да се получи пои-дебела плънка. 
  • 5. Изпържете гърдите в сгорещена мазнина, като ги обърнете няколко пъти. 
  • 6. Панирайте триъгълничетата сирене. Сложете пилешките гърди върху лист маруля и наредете панираните сиренца около него.