Тази рецепта комбинира 3 любими вкуса - пилешко месо, топено сирене и пикантен доматен сос. Трите се комбинират чудесно, което прави ястието подходящо както за ежедневна вечеря, така и за гости.
Изберете натурално топено сирене на триъгълничета. Сосовете пък пригответе от лека майонеза, овкусена с горчица и черен пипер и доматено пюре с чили и праз.
Съставки
- 1 бр. Пилешки гърди
- 2 бр. Яйца
- 80 г Топено сирене
- 2 с.л. Соев сос
- 3 с.л. Олио
- 1 шепа Галета
- 30 г Краве масло
- 2 бр. Печурки
- 2 бр. Кисели краставички
Начин на приготвяне
- 1. Мариновайте месото в соевия сос за 10 минути.
- 2. Начукайте го с чук за пържоли, като предварително го покриете със свежо фолио.
- 3. Нарежете киселите краставички на ситно. Задушете в масло печурките за 1-2 минути. Смесете двата продукта. С тази плънка напълнете пилешките гърди.
- 4. Панирайте ги, като първо потопите в разбитото яйце, след това оваляте в галета. Може да повторите, за да се получи пои-дебела плънка.
- 5. Изпържете гърдите в сгорещена мазнина, като ги обърнете няколко пъти.
- 6. Панирайте триъгълничетата сирене. Сложете пилешките гърди върху лист маруля и наредете панираните сиренца около него.