Тази супа е много подходяща за пости и е лесен и вкусен обяд. Може да си я сътворите от жълт или зелен сух грах, който е богат на витамини от В групата и важни за храносмилането фибри. Сухият грах е и прекрасен източник на молибден – минерал който е важен за детоксикацията на тялото – отличен избор за пролетна диета.

Съставки

  • 1 бр. Морков
  • 3 скилидки Чесън
  • 2 1/2 ч.ч. Сух грах
  • 1 бр. Дафинов лист
  • 1 ч.л. Морска сол

Начин на приготвяне

  • 1. Водата се слага да заври. Междувременно чесънът и морковът се обелват и нарязват на ситно. Поставят се във водата.
  • 2. Грахът се измива, добавя се и той. Котлонът се намалява и се вари 45 минути.
  • 3. Посолява се и вътре се пуска дафиновият лист. Готви се още 40 минути и при нужда се добавя малко вода – супата става доста гъста.
  • 4. Супата се отстранява от котлона, дафиновият лист се изважда. Супата се пасира.
  • 5. Сервира се топла с декорация от мащерка или друга свежа билка.