Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.

Съставки

  • 2 с.л. Квасена сметана
  • 2 връзки Пресен чесън
  • 300 г Спанак
  • 2 с.л. Краве масло
  • 4 ч.ч. Зеленчуков бульон

Начин на приготвяне

  • 1. Почистеният и накълцан на ситно чесън се запържва леко в маслото, докато стане прозрачен. След това се посолява.
  • 2. Налива се бульонът и се вари 10 мин.
  • 3. Добавя се спанакът и се вари още 5 минути.
  • 4. Добавя се сметаната.
  • 5. Пасира се до гладкост и се поднася с лъжичка сметана или варени яйца.