Тази чудесна супа е от Моли Уайзенбърг, чийто блог Orangette, е сред любимите четива на съпруга ми. Готварската й книга с интригуващи лични истории стои на нощното ми шкафче. Никак не е чудно, че спаначената й супа е абсолютен фаворит в кухнята ни.
Съставки
- 2 с.л. Квасена сметана
- 2 връзки Пресен чесън
- 300 г Спанак
- 2 с.л. Краве масло
- 4 ч.ч. Зеленчуков бульон
Начин на приготвяне
- 1. Почистеният и накълцан на ситно чесън се запържва леко в маслото, докато стане прозрачен. След това се посолява.
- 2. Налива се бульонът и се вари 10 мин.
- 3. Добавя се спанакът и се вари още 5 минути.
- 4. Добавя се сметаната.
- 5. Пасира се до гладкост и се поднася с лъжичка сметана или варени яйца.