Леко и апетитно десертче за дните на пости!

Съставки

  • 2 пакетчета Ванилия
  • 350 г Тиква
  • 240 г Захар
  • 200 г Сметана
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквата се сварява и се пюрира.
  • 2. 110 г от захарта се изсипват върху намаслено дъно и се карамелизира на умерен огън. Когато цветът стане като на светъл карамел, съдът се отстранява от котлона и се изсипва във форма за печене.
  • 3. В отделен съд се разбиват яйцата със 130 г захар на пяна, добавят се сметаната, ванилиите и тиквеното пюре.
  • 4. И сместа се изсипва във формата за печене.
  • 5. Кремът се пече на водна баня (в дълбока тава с вода до половината на съда) в гореща фурна на 180 градуса около 40 до 60 минути.
  • 6. Охлажда се за около 4 часа, обръща се в чинийка и се сервира.