Вкусна рецепта, предоставена от мама Горица Вацева и Емил Вацев - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 400 г Свинско контрафиле
  • 2 резена Шунка
  • 2 резена Кашкавал
  • 2 резена Сирене Гауда
  • 2 резена Сирене Ементал
  • 2 бр. Яйца
  • 500 г Броколи
  • 40 г Краве масло
  • 500 мл Прясно мляко
  • 100 г Кашкавал

Начин на приготвяне

  • 1. Начин на приготвяне на кордон бльо: 
  • 2. Нарежете свинското на 4 еднакви парчета.
  • 3. Поръсете ги със сол и черен пипер.
  • 4. Изтънете ги със чук.
  • 5. Направете прорез във всяко парче, за да може да се напълнят.
  • 6. Сложете по едно парче шунка и кашкавал в прорезите в свинското. Панирайте с яйцето и галетата и ги изпържете в сгорещено олио.
  • 7. Начин на приготвяне на броколито: 
  • 8. Накъсайте броколито на розички.
  • 9. Бланширайте във вода за 4-5 мин.
  • 10. Направете сос бешамел от маслото, брашното, млякото, сол. 
  • 11. Отцедете го и наредете в тавичка. 
  • 12. Залейте с готовия сос, поръсете с кашкавал и леко го запечете на фурна за 5-10 мин.
  • 13. Сервирайте свинското с гарнитура от броколи с бешамел.