Вкусна рецепта, предоставена от мама Горица Вацева и Емил Вацев - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 400 г Свинско контрафиле
- 2 резена Шунка
- 2 резена Кашкавал
- 2 резена Сирене Гауда
- 2 резена Сирене Ементал
- 2 бр. Яйца
- 500 г Броколи
- 40 г Краве масло
- 500 мл Прясно мляко
- 100 г Кашкавал
Начин на приготвяне
- 1. Начин на приготвяне на кордон бльо:
- 2. Нарежете свинското на 4 еднакви парчета.
- 3. Поръсете ги със сол и черен пипер.
- 4. Изтънете ги със чук.
- 5. Направете прорез във всяко парче, за да може да се напълнят.
- 6. Сложете по едно парче шунка и кашкавал в прорезите в свинското. Панирайте с яйцето и галетата и ги изпържете в сгорещено олио.
- 7. Начин на приготвяне на броколито:
- 8. Накъсайте броколито на розички.
- 9. Бланширайте във вода за 4-5 мин.
- 10. Направете сос бешамел от маслото, брашното, млякото, сол.
- 11. Отцедете го и наредете в тавичка.
- 12. Залейте с готовия сос, поръсете с кашкавал и леко го запечете на фурна за 5-10 мин.
- 13. Сервирайте свинското с гарнитура от броколи с бешамел.