Радиоводещият Генчо Генчев, по-известен на всички като Инспектор N-JOY, ни представи подобрена версия на любимата си коледна рецепта.
Супата, която той нарича с умилителните думи "коледното обяснение в любов към жена ми Марияна", се явява нещо като "Епизод 2: Шест години по-късно" на разкошната тиквена супа, която ни предложи през 2017 г. След 6-годишен опит в комбинирането на тиква и други кулинарни магии, ето и рецептата.
Как изглеждаше рецептата на Инспектора преди 6 години и какво усъвършенства сега. Вижте.
Необходими продукти:
- 500 г тиква
- 1 глава лук - или ако искате да сте още по-голям кулинарен магьосник сложете 1/3 от стрък праз, но тогава лукът отпада
- 2 средни моркова
- 2 средни картофа
- 25 г краве масло
- 1 с. л. зехтин помас
- сол
- черен пипер
И как да й се случи Коледно чудо на супата? Инспектор N-Joy издава тайната.
Добавете сушени манатарки и поднесете натрошено синьо сирене.
Начин на приготвяне:
Нарежете всички зеленчучци, подходящи за пасиране. Слагате тиквата, моркова, лука (праз), картофите и зехтина. Варете до омекване и пасирайте заедно с маслото. Добавяте и предварително накиснатите в малко вода манатарки заедно с водата. Върнете обратно на котлона, докато кипне. Сервира се със синьото сирене.
Ако искате да сгреете още повече душата си за Коледа с друга вкусна крем супа от Инспектора, пробвайте рецептата на Генчо Генчев за тиквена супа с печени семки и пармезан.
Гарантираме ви, че всички вкъщи ще останат възхитени от вкуса и аромата й! Ето необходимите продукти и начин на приготвяне:
Да ви е вкусно!