Вкусна рецепта, предоставена от мама Петя и Венета - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 бр. Айсберг
- 100 г Сирене Чедър
- 2 бр. Домати
- 1 глава Лук
- 1 кутия Червен боб
- 400 г Кайма от телешко месо
- 4 бр. Тортили
- 2 бр. Червени чушки
- 2 бр. Люти чушлета
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган със зехтин.
- 2. Добавете каймата, кимион, доматите, нарязани на кубчета, отцеден боба и оставете всичко да се запържи и течността да изври.
- 3. За да направите салцата с чушки в друг тиган сложете доматеното пюре, разбъркано с малко вода, подправено с кимион, сол и черен пипер.
- 4. Оставете да поври и добавете наситнени двата вида чушки.
- 5. Хлебчетата затоплете на тиган, отгоре сложете чедъра да се разтопи, изсипете от плънката с кайма и малко накъсан айсберг. Завийте ги.
- 6. Сервирайте със салца сос с чушки и отделно заквасена сметана.