Вкусна рецепта, предоставена от мама Петя и Венета - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 бр. Айсберг
  • 100 г Сирене Чедър
  • 2 бр. Домати
  • 1 глава Лук
  • 1 кутия Червен боб
  • 400 г Кайма от телешко месо
  • 4 бр. Тортили
  • 2 бр. Червени чушки
  • 2 бр. Люти чушлета

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган със зехтин.
  • 2. Добавете каймата, кимион, доматите, нарязани на кубчета, отцеден боба и оставете всичко да се запържи и течността да изври. 
  • 3. За да направите салцата с чушки в друг тиган сложете доматеното пюре, разбъркано с малко вода, подправено с кимион, сол и черен пипер.
  • 4. Оставете да поври и добавете наситнени двата вида чушки.
  • 5. Хлебчетата затоплете на тиган, отгоре сложете чедъра да се разтопи, изсипете от плънката с кайма и малко накъсан айсберг. Завийте ги.
  • 6. Сервирайте със салца сос с чушки и отделно заквасена сметана.