Обърнете силно внимание на класическите баварски бретцели и на техния незаменим вкус.
Съставки
- 1 л Вода
- 20 г Краве масло
- 300 мл Вода
- 1 ч.л. Сол
- 1 ч.л. Захар
- 20/2 г Прясна мая
- 500 г Брашно
- 1 ч.л. Сода за хляб
- 1 с.л. Морска сол
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се пресява в голяма купа.
- 2. В отделен съд се рамива маята заедно със захарта в топлата вода. Оставя се на топло за 5 минути. След като маята шупне, се излива в купата с брашното.
- 3. Омесва се еластично тесто,като накрая се добавя солта и маслото. Меси се 8-10 минути, след което се оформя на топка и покрива, за да си отдъхне не повече от 10 минути.
- 4. Тестото се разделя на 10-12 части и се оформят на дълги фитили, които в центъра да са по-широки. От тях се оформят бретцели. Оставят се покрити за около 30-40 минути, за да втасат.
- 5. В голяма тенджера се кипва водата заедно със содата. Гевреците се потапят един след друг за 30 секунди, като се изваждат с решетъчна лъжица.
- 6. Нареждат се в тава и се оставят за кратко да изсъхнат.
- 7. Поръсват се с едра морска сол. Пекат се на загрята на 220 градуса фурна не повече от 20 минути, докато се покрият със златист загар.