Лапад в комбинация с коприва идеално се съчетават с млечно-чеснов сос. Рецептата е за 2 кюфтенца за порция.

Съставки

  • 1 скилидка Чесън
  • 500 г Кисело мляко
  • 3 с.л. Брашно
  • 150 г Сирене
  • 100 г Кашкавал
  • 500 г Коприва
  • 300 г Лапад
  • 3 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Копривата се попарва с вряла вода и се бланшира за кратко с нарязания лапад и 1 с.л. зехтин.
  • 2. Изцедете, ако има образувал се сос и ако се налага, изтискайте през гевгир.
  • 3. Отделно се разбиват яйцата, сиренето, настъргания кашкавал и се добавят подправките на вкус.
  • 4. Към сместа се добавя брашното до получаването на гъста консистенция и абсорбирането на течността, ако има такава.
  • 5. Оформят се кюфтенца и се пържат в умерено гореща мазнина от двете страни.
  • 6. Поднесете с млечен сос, приготвен от овкусеното с чесън, сол и пипер кисело мляко.