Лапад в комбинация с коприва идеално се съчетават с млечно-чеснов сос. Рецептата е за 2 кюфтенца за порция.
Съставки
- 1 скилидка Чесън
- 500 г Кисело мляко
- 3 с.л. Брашно
- 150 г Сирене
- 100 г Кашкавал
- 500 г Коприва
- 300 г Лапад
- 3 бр. Яйца
Начин на приготвяне
- 1. Копривата се попарва с вряла вода и се бланшира за кратко с нарязания лапад и 1 с.л. зехтин.
- 2. Изцедете, ако има образувал се сос и ако се налага, изтискайте през гевгир.
- 3. Отделно се разбиват яйцата, сиренето, настъргания кашкавал и се добавят подправките на вкус.
- 4. Към сместа се добавя брашното до получаването на гъста консистенция и абсорбирането на течността, ако има такава.
- 5. Оформят се кюфтенца и се пържат в умерено гореща мазнина от двете страни.
- 6. Поднесете с млечен сос, приготвен от овкусеното с чесън, сол и пипер кисело мляко.