Меки и пухкави, тези кифлички стават както за закуска, така и за нещо сладко, сложено в кутията за училище или в офиса.
Със същото тесто може да ги приготвите и в солен вариант. Пълнежът им се прави от 2 яйца, смесени с бяло саламурено сирене.
Съставки
- 500 мл Прясно мляко
- 2 с.л. Захар
- 2 бр. Яйца
- 1/2 ч.ч. Олио
- 42 г Мая
- 2 бр. Жълтъци
- 1/2 ч.ч. Захар
Начин на приготвяне
- 1. В купа се смесват леко затопленото мляко, маята и захарта. Оставя се да бухне за около 15 минути.
- 2. Брашното се пресява и се сипва в тава. оформя се кладенче в средата. Чукват се яйцата и се добавя сместа с маята.
- 3. Замесва се меко тесто. Разделя се на 6 еднакви топки. Всяка от тях се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника.
- 4. Всяко парче се намазва с мармалад. Завива се като кифличка. Крайчетата отляво и дясно се подпъхват отдолу.
- 5. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се до златисто във фурна на 200 градуса.