Меки и пухкави, тези кифлички стават както за закуска, така и за нещо сладко, сложено в кутията за училище или в офиса. 

 

Със същото тесто може да ги приготвите и в солен вариант. Пълнежът им се прави от 2 яйца, смесени с бяло саламурено сирене. 

Съставки

  • 500 мл Прясно мляко
  • 2 с.л. Захар
  • 2 бр. Яйца
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 42 г Мая
  • 2 бр. Жълтъци
  • 1/2 ч.ч. Захар

Начин на приготвяне

  • 1. В купа се смесват леко затопленото мляко, маята и захарта. Оставя се да бухне за около 15 минути. 
  • 2. Брашното се пресява и се сипва в тава. оформя се кладенче в средата. Чукват се яйцата и се добавя сместа с маята. 
  • 3. Замесва се меко тесто. Разделя се на 6 еднакви топки. Всяка от тях се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника. 
  • 4. Всяко парче се намазва с мармалад. Завива се като кифличка. Крайчетата отляво и дясно се подпъхват отдолу. 
  • 5. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се до златисто във фурна на 200 градуса.